Monday, July 25, 2016

Kurus Dengan Omega Guard !!






Saya sangat suka Omega Guard ni. Kenapa? 

Kalau nak tahu, Omega Guard ni berfungsi jg untuk membakar lemak dan kolestrol selain bagus untuk perkembangan otak bayi. Bukan bagus untuk ibu hamil saja, malah orang yg mau kurus pun sesuai sangat! 


Macam mana Omega Guard ini membantu? Haa… Baca sedikit fakta ni. Tak rugi pun...




  1. Omega bantu bakar lemak melalui hormon leptin yg terkandung dlm asid lemaknya. Asid lemak bantu tingkatkn leptin dlm bdn. bila hormon leptin tinggi kita akan rasa kurang nk makan..dan leptin juga bntu .tingkatkn kadar metabolisme badan. Bila metabolisme badan tinggi, senanglah lemak-lemak dibakar.
  2. Asid Lemak Omega 3 merupakan Anti-Lipogenic (anti penyimpanan lemak dalam badan) dan ianya dpt meningkatkan kadar metabolisme badan seterusnya dptla bakar lemak dgn cepat.
  3. Kandungan asid lemak EPA dan DHA boleh menurunkan paras insulin. Jadi andainya ada apa apa kalori tambahan yang kita amik, ianya akan dibakar dan bukan disimpan sebagai lemak dalam badan.
sumber: Blog DietDietSihat


Saya ambil ni untuk perkembangan baby dalam kandungan, tapi... dapat pula kesan lain yg sangat ketara. Sepanjang pregnant ni, berat naik dengan perlahan walaupun makan entah apa2... kecuali semasa saya stop makan Omega seminggu sebab stok pun mau habis, tiba2 pula berat naik mendadak! 3.5kg in 2 weeks!

Baru lah nampak beza makan atau tak makan Omega Guard tu! Menyesal tak terus makan...

Jadi sekarang, InsyaAllah akan terus istiqomah makan Omega ni. Nak target berat 46kg lepas bersalin nanti!! Sekarang 60kg tau! Sebelum pregnant pun 50kg.

46kg tu berat masa di matrikulasi. Oh, sangat rindu! Wait and see..!!


Jomm tengok testimoni mereka yang telah berjaya kurus dengan Omega Guard;









Harga pasaran bagi Omega Guard adalah RM144.20. Nak harga lagi jimat? Jadi ahli Shaklee seperti saya. penjimatan hampir 30%!! hihihi.. Atau, hubungi saya dulu. Manatau ada diskaun masa korang nak! Jangan segan silu ok!


Be happy by being healthy! Itu dulu. Bye sayang sayang semua!




Nak Tahu Lebih lanjut? Hubungi saya:

Nurul Amani
whatsapp/sms/call: +6 013 5414548
email: amani048@gmail.com





BACA JUGA:

HB blood turun semasa hamil? cara atasinya.

Cara Mengatasi Sakit Tulang, Paha, Pinggang Dan Pinggul Semasa Hamil

Jarum Tetanus Untuk Ibu Hamil


No comments:

Post a Comment