Wednesday, August 3, 2016

Sembelit Semasa Mengandung? Cuba Cara Ini!



Sembelit? Sakit perut tapi tak dapat membuang??


Saya kongsikan pengalaman dan testimoni saya sendiri.. :)

Banyak2 suplement atau makanan tambahan, kenapa saya pilih Shaklee?

Sebab..

Saya mencari penyelesaian untuk masalah yg saya hadapi sebelum ni. Masa pregnant 5 bulan hari tu mula lah rasa sakit pinggang, pinggul, paha & tapak kaki.. berat pun laju naik.. seminggu nak 2kg naik.

Lepas tu, sembelit pun teruk.. huhuhu. Yang ni lah sebab utama cari penyelesaian. Masuk makanan dalam perut punya banyak... tapi tak keluar-keluar semula. Dah lah macam tu, perut pun sebu semacam. Lapar tapi perut kembung... mungkin seminggu sekali saja membuang. 

Itu pun sebab saya paksa makan sebiji buah betik sampai habis. Tapi manalah tahan nak makan sehari sebijik betik yg besar.. kalau makan sepotong dua tak ada kesan langsung. 

Paling seram bila ada kawan yang kena buasir teruk selepas bersalin. Haaa.. kalut lah mencari penyelesaian. Dah lah baru lepas bersalin kan.. kena buasir lagi. Sembelit pun dah rasa sakit… ni kan pula buasir.

So, bertekad lah saya untuk jaga usus-usus kesayangan ni sepanjang pregnant. Sebelum kena lebih teruk kelak...

Tanya kawan-kawan yang berpengalaman, masing-masing ada cara tersendiri. Ada yang suruh makan buah banyak, ada yang cadangkan beberapa produk seperti jus kurma, delima, makanan sunnah dan sebagainya. Doktor pula suruh makan yogurt.

Hari ni berkesan, esok tak… Orang tak suka buah ni memang payah laa nak konsisten kan….

Produk suplemen lain pun ada try jugak, berkesan untuk masalah lain, tapi tak berkesan untuk sembelit.

Mula lah google mengoogle sampai jumpa penyelesaiannya. Dah baca banyak kali jg pasal Shaklee ni.. tp tak pernah cuba. Nak try dulu, so beli lah Ostematrix.



Alhamdulillah.. konsisten dengan Ostematrix saja pun semua masalah di atas beransur hilang. Happy sangat! Lepas tu baru lah perlahan-lahan topup suplemen set hamil Shaklee untuk kesihatan maximum.

Nak tahu lebih? baca link berikut untuk tahu pengalaman saya menggunakan set hamil yang lain :



Dah terasa kebaikannya, apa salahnya share dengan semua orang kan? Saya dah yakin sangat dengan produk Shaklee ni. 

Selain tu, Ostematrix juga bantu semua masalah yang saya hadapi di bawah ni:

Krem kaki
Gusi bengkak berdarah
Ngilu rahang bawah lepas muntah
Susah bangun semula selepas baring
sakit d hujung tulang belakang
Mudah pening
Sembelit

Semua ni boleh selesai kalau anda mampu minum susu atau dapatkan sumber kalsium yang secukupnya. Kena minum susu 4 cawan sehari..! 

Atau…. 

Ikhtiar seperti kami, telan 4 biji Ostematrix sebelum tidur, dan esok paginya buang segala bahan kumuh dalam badan dengan mudah. Yeah!

Saya dah jumpa penyelesaian masalah saya, anda bila lagi??





Baca testimoni orang lain pula..








Nak Ostematrix? Atau set Hamil Shaklee?

Hubungi saya: 

Nurul Amani  
013-541 4548
amani048@gmail.com


baca lagi


No comments:

Post a Comment