Friday, October 21, 2016

Kenapa Perlu Omega 3?Nak tahu tak.. Ada apa dengan minyak ikan? Kenapa ia istimewa?

Sebab..

Minyak ikan mengandungi lemak tidak tepu (PUFAs) Omega 3 yang tinggi. 


Omega 3 ni boleh diperoleh daripada beberapa sumber:

Sumber tumbuhan - Alpha linolenic acid (ALA) : Paling tinggi dalam flax seed.

Sumber Haiwan – Eicosapentaenoic acid (EPA) dan Docosahexaenoic acid (DHA) : Minyak Ikan, Minyak Krill, Minyak hati ikan cod.

Omega 3 ialah antiradang yang sangat penting untuk mengimbangi radang dalam badan.


Kesan anti radang daripada minyak ikan lebih bergantung pada EPA. DHA berfungsi lebih kepada perkembangan otak kanak-kanak dan juga meningkatkan saiz molekul LDL yang mana baik untuk mencegah masalah penyempitan salur darah.

Haa.. kalau nak tahu, Omega Guard ni mengandungi Omega 3 yang tinggi berbanding kebanyakan produk yg hanya lebih minyak berbanding khasiat terpenting. 

Kenapa saya kata begitu? 

Sebab, ada bukti saintifik. Jelas tertera pada setiap label yang ada pada minyak ikan di pasaran. Untuk lebih lanjut, baca post di bawah. Cara untuk kira berapa jumlah Omega 3.So... tak ada alasan untuk anda salah memilih jika dah tahu yang terbaik. Pilihlah yang anda rasa berbaloi.


Omega Guard ni sesuai untuk:-

- mengawal kadar kolestrol - cegah penyakit kardiovaskular spt jantung - mencegah kanser (payudara, prostat, usus) - terapi untuk obesiti - mengawal tekanan darah tinggi - membantu merawat arthritis - membantu membuang lemak - mencegah asma - mengurangkan batuk dan kahak - membantu perkembangan minda kanak-kanak - membantu perkembangan otak bayi dalam kandungan

Jadilah pengguna yang bijak.. 

Nak nasihat-nasihat berguna? Jangan segan silu hubungi saya.
Anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee atau ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan produk Shaklee? Bolehlah hubungi saya. Bagi setiap pembelian produk Shaklee, anda layak mendapat konsultasi secara percuma:-
  
SMS/whatapps: 013-5414548 (amani) 
Shaklee ID: 122839
Emel: amani048@gmail.com 

Facebook: https://www.facebook.com/nurul.amani.52Baca Lagi

Omega Guard bantu turunkan berat!

Minyak Ikan Terbaik Dari Laut!

DIY Masker Muka Dengan ESP


Resepi Homemade YogurtNo comments:

Post a Comment