Friday, October 21, 2016

Minyak Ikan Terbaik Dari Laut!!





The Best Fish Oil in The World??


Antara banyak-banyak minyak ikan yang di pasaran, korang rasa yang mana mempunyai khasiat yang tinggi??

Tak dinafikan hampir semuanya ada khasiat. Tapi..... yang mana mempunyai kuantiti yang berpatutan dengan kualiti yang tinggi?

Kalau nak tahu, kandungan minyak ikan yang berkualiti tinggi mempunyai jumlah OMEGA 3 yang tinggi. Apa pula Omega 3 ni? Haaa... yang ni korang baca sini: OMEGA 3


So, macam mana nak tahu? 

Jomm.. Kita sama belajar cara nak kira kuantiti Omega 3 dalam minyak ikan yang ada di pasaran. Senang je.. Tambah tolak saja. yang penting maklumat yang ada dalam label. Kalau tak ada label? hohoho. Korang still nak beli ke? Entah-entah dorang isi minyak masak then claim sebagai minyak ikan.


Minyak Ikan atau Minyak Masak??


Banyak mana Omega 3 dalam Minyak Ikan di pasaran?

Kandungan Omega 3 dalam setiap softgel atau cecair boleh dikira dengan cara berikut:

Dapatkan maklumat ni;


- Jumlah kandungan minyak
- kandungan EPA dan DHA. Dapatkan hasil tambah EPA dan DHA. Anda akan dpt jumlah Omega 3.
- dan.. bila anda tolak jumlah minyak dengan Omega 3, anda akan dapat minyak pengisi @ FILLER!


Contoh nak kira,


Sekiranya jumlah minyak 1000mg,

Contoh brand 1 : 


Jika diberi info; EPA 180mg, DHA 120mg

Jumlah Omega 3 = EPA + DHA = 300mg
Jadi, daripada jumlah kesuluruhan minyak (1000mg), hanya mengandungi 300mg Omega. Selebihnya (700mg) dikenali sebangai Filler.


Contoh brand 2 : 


EPA 396mg DHA 264mg
Jumlah Omega 3 = 396mg + 246mg = 660mg 
So, Filler = 1000mg - 660mg = 340mg

Contoh brand 3 : 


EPA 540mg DHA 360mg 
Jumlah Omega 3 = 540mg + 360mg = 900mg 
So, Filler = 1000mg - 900mg = 100mg

Faham tak??



Satu biji pil softgel mengandungi campuran Omega3 dan Filler

Minyak filler ni digunakan untuk mengisi softgel bersama-sama Omega 3. Contoh minyak filler ni adalah minyak dari mata atau perut ikan yang diproses, minyak omega 6 ataupun ada minyak ikan diisi AIR sebagai filler.


Cuba teliti rajah berikut;




Nampak tak? Perbezaan kandungan Omega 3 Shaklee berbanding yang lain? Sebab tu kami berani jamin, Omega Guard Shaklee ni adalah 'The Best Fish Oil in The World'!  

Maka pilihlah minyak Omega 3 betul-betul dan jangan beli minyak penuh air.



Anda bijak? Cuba kira.

Jadilah pengguna yang tahu.




Anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee atau ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan produk Shaklee? Bolehlah hubungi saya. Bagi setiap pembelian produk Shaklee, anda layak mendapat konsultasi secara percuma:-
  
SMS/whatapps: 013-5414548 (amani) 
Shaklee ID: 122839
Emel: amani048@gmail.com 



Baca lagi....



No comments:

Post a Comment