Saturday, October 22, 2016

Rahsia Panjang Umur. Terbukti Secara Saintifik.



Rahsia panjang umur! Siapa nak tahu?

Korang pernah tengok tak Rachel Hunter's Tour of Beauty? Almost every episode akan cakap bahawa rahsia kesihatan dan kecantikan semulajadi lebih kepada DIET. Ada satu pulau tu, majoriti penduduknya mempunyai umur sehingga lebih 100 tahun. Semuanya hanya disebabkan;

diet, lifestyle & love!

Okey. Itu kisah drp TLC TV. Rachel dapat maklumat tersebut melalui orang tempatan. TAPI yang saya nak tekan sini, rahsia umur panjang melalui hasil kajian saintifik.

Menurut kajian, kebanyakan rakyat Jepun hidup paling lama di dunia. Tahu tak kenapa?


Sebab.. DIET yg mereka amalkan. Ikan merupakan antara menu wajib bagi mereka. Beberapa kajian menunjukkan bahawa orang yang mengamalkan diet yg banyak Omega3 akan mempunyai telemore yang lebih panjang berbanding orang lain.



Mudahnya, ikan mengandungi Omega 3, Omega3 pula ada kelebihan untuk mencegah telemore menjadi pendek.

TELEMORES ni apa pula?

Terdapat saintis yang mengkaji kesan DNA terhadap kesihatan, termasuklah untuk kanser. Pada tahun 2009, mereka menemui Telemores. Ia seperti penutup di hujung chromosom yang memberi perlindungan semasa sel membahagi. Panjang telemores ni menunjukkan umur dan kesihatan umum tubuh seseorang.




Haaa.. sebab tu pengambilan suplemen daripada minyak ikan sangat digalakkan. Omega Guard adalah sumber Omega3 yang terbaik. So, anda nak sihat tak?



Baca link berikut untuk lihat pilihan minyak ikan yang ada di pasaran;  Jumlah Omega 3 Dalam Minyak Ikan


dan baca sini untuk tahu kelebihan lain Omega 3.


Anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee atau ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan produk Shaklee? Bolehlah hubungi saya. Bagi setiap pembelian produk Shaklee, anda layak mendapat konsultasi secara percuma:-
  
SMS/whatapps: 013-5414548 (amani) 
Shaklee ID: 122839
Emel: amani048@gmail.com 

Facebook: https://www.facebook.com/nurul.amani.52

No comments:

Post a Comment