Thursday, November 17, 2016

Tips menghadapi kelaparan di tengah malam

Siapa ada habit terbangun tengah2 malam, lepas tu cari makanan? Hahaha. I know someone yg macam ni. Mengaku cepat! 😂😂😁😁

Kalau tak makan, lapar.. tapi kalau makan pula, takut naik berat.

Nak bagi tips ni.. Tips menghadapi kelaparan di tengah malam. 😁😁

Caranya, makan makanan yang rendah Glycemic Index (GI). Bagus untuk yang selalu terbangun sebab lapar atau yg mau jaga berat.



Glisemik Indeks ni maksudnya tahap kandungan karbohidrat dalam makanan. Rendah GI bermaksud gula akan dilepaskan perlahan lahan dalam darah. Kalau GI tinggi, cepat lah gula dilepaskan. Sebab itu kita cepat rasa kenyang dan cepat lapar balik.

Saya selalu minum ESP sebelum tidur. Sebab kalau menyusu baby, memang tengah2 malam sakit jiwa juga menahan lapar. Mau makan, takut berat naik habis. Hihi.

Selamatlah perutt...

#tsunamishaklee #shakleeamani #proG20

No comments:

Post a Comment