Saturday, November 12, 2016

Who is Shaklee?
Dr Forrest C. Shaklee

Shaklee ni sebenarnya nama seorang doktor. 
Dia adalah pengasas kepada Shaklee Corporation. Kalau nak tahu, syarikat ni sudah mula beroperasi sejak tahun 1965.

Bukan itu saja jasa Dr Shaklee, dia ni dikenali juga sebagai Father of Vitamins sebab dia lah orang pertama yang mencipta Vitamin.Suplimen pertama di dunia dicipta pada tahun 1915 oleh Dr. Shaklee dan dikenali sebagai “Vitalized Minerals”. Tidak lama selepas itu, perkataan VITAMIN tercipta. 

Dr. Shaklee juga merupakan perintis dalam perlindungan alam sekitar di US. Dr Shaklee telah mengeluarkan pencuci organic yang pertama di dunia pada tahun 1960.
Bagaimana suplimen Shaklee ni bermula?

Dr. Shaklee pernah kena kanser di bahagian paha tangan kerana terlalu lama terdedah dengan x-ray. Pada masa itu, belum ada pendedahan tentang bahaya x-ray. Sejak itu, dia buat keputusan untuk berhenti dan menjual kliniknya. 

Sejak itu, Dr. Shaklee mengamalkan program nutrisi yang ketat, berpuasa dan membuat analisis darah secara berkala. Dr. Shaklee hanya makan buah-buahan dan sayuran yang segar dalam dietnya beserta vitamin dan mineral.

Setahun selepas itu, akhirnya tisu pada bahagian yang sakit telah sembuh dan diganti dengan tisu yang sihat. Dr. Shaklee kembali bertenaga. Dia akhirnya bebas kanser dengan hanya menggunakan pengetahuan herba dan nutrisi. 

Bermula daripada itu, dia menghasilkan lebih banyak food suplimen untuk memenuhi keperluan nutrisi dan mineral. Dia percaya bahawa dengan mengamalkan diet yang sihat, penyakit boleh dielakkan.

Sehingga kini, philosophy Dr. Shaklee semakin diperkembangkan dalam Shaklee Coorporation.Lets living in harmony with nature. 

Pengedar Shaklee,
Amani
0135414548


No comments:

Post a Comment