Sunday, March 19, 2017

Sunburn Hilang, Liang Pori Mengecil



Bestnya kulit flawless! Siapa tak mau kan? Muka ala ala retis korea gitu. Hihi.

Tapi kebanyakan kulit muka orang kita ni nampak gelap. Gelap sebab jumlah cahaya khatulistiwa yang panas ni. Maka, terjadilah kulit sunburn. Dulu muka saya pun sentiasa ada sunburn. Nak elak macam mana lagi kan.. hari hari kena cahaya matahari. Pernah pakai krim sunburn tapi bertambah teruk. Huhuhu..

Sunburn tepi pipi sebab pakai tudung tu yang paaaaaaling lambat nak hilang. Mostly orang pakai tudung ala ala bawal or tudung sekolah, mesti ada garisan sebab tudung tu kan. Segan dengan suami tau! Huhu

Alhamdulillah bila amal Vitamin C, kulit kembali pada asal. Malah lebih cantik. Warna kulit muka pun dah sama dengan warna kulit yang sentiasa terlindung di sebalik tudung. Hehehehe.

Ok. Bukan nak cerita pasal saya, tapi nak kongsi cerita pasal akak ni. Jauh juga beza muka before after. Positif shaklee effect ni!

Sunburn berpanjangan tak mudah hilang tau!

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 42



KINI KULIT SAYA TIDAK SUNBURN LAGI. MALAH LIANG PORI SAYA JUGA MENGECIL

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera. Nama saya Irdayati binti Abdul Air. Saya berusia 36 tahun (2017). Saya merupakan seorang bekas konsultant perancang bandar dan desa.

Kerjaya saya memerlukan saya kerap pergi outstation; sama ada untuk menghadiri mesyuarat ataupun melawat tapak projek. Ada kalanya sehingga berhari-hari saya perlu melakukan pemeriksaan tapak. Apabila berada di tapak projek, kebiasaannya saya akan terdedah kepada cahaya matahari secara langsung. Tidak kiralah sama ada sewaktu dalam perjalanan mahupun sewaktu membuat survey di tapak projek. Sehinggakan kulit saya menjadi berminyak, timbul blackheads dan whiteheads serta kusam akibat sunburn. Paling sedih apabila saya buka tudung, garis belak seperti ‘sempadan’ amat jelas ketara di bahagian pipi & pelipis saya. Macam nak nangis rasanya bila tengok.

Saya jenis yang sangat memilih dalam produk skincare. Takut sangat nak cuba sembarangan; takut ada bahan berbahaya di dalamnya. Sebelum berkenalan dengan Nutriwhite Shaklee, saya pernah mencuba satu jenama yang dijual di kedai butik khas untuk kecantikan dan wangian yang berasaskan bahan semulajadi. Katanya, produk skincare mereka mampu mengurangkan sunburn dan mengurangkan masalah kulit berminyak saya. Ternyata tidak! Malah, kulit saya jadi semakin berminyak sehingga kelihatan berkilat seperti cermin terutamanya di waktu pagi sewaktu bangun dari tidur.

Setelah setahun saya mengamalkan ESP dalam rutin harian saya (untuk penyusuan bayi), saya perasan yang kulit saya menjadi lebih cerah sekata dan gebu. Pada waktu itu, terbuka pintu hati saya untuk mencuba produk Nutriwhite yg dikatakan direka khas untuk kulit orang Asia. Saya bermula dengan Gentle Deep Foaming Cleanser. Kemudian, setiap bulan saya beli satu-persatu pula Spot Whitening Treatment, Ultimate Protection Whitening Lotion, Soothing Radiance Whitening Softener, Gentle Action Makeup Remover; dan yang terkini saya beli Overnight Renewal Whitening Cream.

Seriusnya, saya sangat-sangat berpuas hati. Kulit saya yang dulu mudah sunburn tetapi lambat untuk pulih kembali, kini dah tak mudah sunburn lagi! Dah takde dah garis belak di pipi dan pelipis saya. Malah, Makeup Remover telah berjaya membebaskan liang pori saya dari tersumbat oleh blackheads dan whiteheads! Untuk kesan yang lebih mantap, saya tambah pula ambil Shaklee Collagen Powder yang berjaya menjadikan liang pori saya mengecil!

Terima kasih Nutriwhite Shaklee kerana telah menjadi ASBAB TERBAIK untuk saya mendapat kulit yang diidamkan. Sampai orang gelarkan saya ‘Kakak Cantik’! Awww!



Amacam? Nak tak jadi macam kakak cantik ni? Hehe..

Anda berminat, hubungi saya. Kita ceciter dulu kulit muka kita ni macam mana. Selidik dulu sebelum guna mana2 produk okey?

Boleh call, whatsapp, sms atau email.

Pengedar Sah Shaklee (ID 1228930)
Puan AmaniWaldin
0135414548
amani048@gmail.com

No comments:

Post a Comment