Sunday, April 2, 2017

5 Tips Mudah Buang Toksin Berbahaya Dalam Badan

Tahukah anda?

Punca kebanyakan penyakit adalah disebabkan oleh toksin? Tubuh kita mudah dicemari oleh toksin, sama ada melalui racun serangga, racun rumpai yang ada pada makanan kita, atau melalui bahan petrochemical seperti yang terkandung dalam kebanyakn produk kecantikan dan kebersihan, atau juga melalui pencemaran udara seperti carbon monoksida, radikal bebas dan lain-lain.

Salah satu cara untuk meningkatkan kesihatan hati dan juga kesihatan menyeluruh adalah dengan mengurangkan pendedahan tubuh kita terhadap persekitaran yang bertoksin. Atau cara lain, buang toksin dari badan (detoks).

Jomm, saya kongsikan hasil pembacaan saya tentang detoks.5 tip yang membantu tubuh membuang toxin:

1. Berpeluh

Cara paling mudah dan semulajadi. Bila kita berpeluh, toksin, bahan kimia seperti pestisid yg tersimpan dalam lemak akan terkeluar melalui peluh. Banyak cara untuk berpeluh. Anda boleh bersenam, bersauna, berjemur atau buat kerja sampai berpeluh. Kalau dah berpeluh, jangan biarkan peluh tu lama2 pulak. Nanti kulit mungkin akan serap kembali.

2. Bernafas dengan betul

Pada setiap hembusan nafas, paru-paru kita menolak keluar bahan yang tidak diperlukan tubuh. Oleh itu, nafas yang penuh dan dalam baik untuk kesihatan. Sedut udara yang berdekatan dengan tumbuhan hijau, barulah dapat oksigen fresh yang dihasilkan oleh daun. 

3. Banyakkan pengambilan Fiber

Ambil buah-buahan dan sayuran segar untuk melancarkan proses detoks melalui bahan kumuh. Sebolehnya pilih yang organik, bebas daripada bahan kimia seperti baja kimia, racun rumpai dan racun serangga.

4. Ambil minuman detoks

Disamping minum air masak secukupnya, minuman detoks juga membantu dalam pengeluaran toksin dari dalam tubuh. Minuman detoks yang di buat daripada sayuran dan buah segar boleh juga membantu menurunkan berat badan, melancarkan sistem penghadaman, mengelak sembelit dan membantu penyerapan vitamin.

5. Sokong fungsi hati dan ginjal

Pengambilan makanan tambahan yang sesuai mampu membantu detoks disamping 'meringankan' kerja hati dan ginjal menapis segala bahan toksik dalam tubuh. 
Shaklee menawarkan produk detox untuk membantu membersihkan badan anda daripada bahan toksik, menjaga kesihatan hati, membersihkan kolon dan darah, membina mikroflora usus anda dan banyak lagi.Set Detoks Shaklee:

1. Alfalfa Complex


Membantu membuang toksin dalam darah, hati dan usus. Ia juga membantu mengatasi masalah sembelit.

2. DTX Complex

Menyediakan sokongan pemakanan untuk fungsi hati yang sihat dan memelihara aliran hempedu. Makanan kesihatan ini telah dihasilkan dari gabungan 6 jenis herba terpilih dengan antioksida dan telah diuji secara klinikal untuk mengekalkan sel-sel hati yang sihat.


3. Garlic Complex


Mencuci darah dan menyingkirkan toksik dari logam berat dalam badan. Ia juga merupakan antibiotik semulajadi.


4. Herb-Lax
Herb-Lax boleh membantu meningkatkan pengaliran darah, mengurangkan bau badan, jerawat, melegakan sembelit, gas perut dan usus, dan menormalkan fungsi usus

5. Vivix

Vivix mengandungi polyphenol yang tinggi antioksida dan energy booster yang sangat hebat. Semasa proses detox, Vivix membantu memberi tenaga pada sel untuk membaikpulih kesan toksin yang merosakkan badan dan beri tenaga untuk menyahtoksin dengan lebih berkesan.


Disamping itu, anda juga dinasihatkan minum air dengan secukupnya. Anggaran air yang diperlukan adalah 1 liter bagi setiap 1kg berat badan kita.Anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee atau ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan produk Shaklee? Bolehlah hubungi saya. Bagi setiap pembelian produk Shaklee, anda layak mendapat konsultasi secara percuma:-Puan Amani Waldin
SMS/whatapps: 013-5414548
Shaklee ID: 122839

No comments:

Post a Comment