Wednesday, April 5, 2017

7 Tanda Amaran Awal Kanser

Tanda Amaran Kanser


Badan kita mengeluarkan simptom atau tanda yang bertindak sebagai amaran kemungkinan timbulnya masalah. Mengalami salah satu tanda bukanlah bermakna anda telah dijangkiti penyakit kanser. Hanya yang pakar dapat mendiagnosis punca tanda amaran tersebut.


7 tanda ini saya peroleh daripada poster yang terpampang di Hospital Ranau semasa hantar hafiz berjumpa fisioterapi.


Ok. Jom selidiki 7 Tanda Amaran Awal Kanser:


1. Perubahan dalam pembuangan air besar dan kecil

2. Kudis yang tak sembuh
3. Pengeluaran darah atau nanah yang luar biasa
4. Pertumbuhan atau bengkak di buah dada atau di bahagian lain tubuh
5. Tidak hadam atau sukar menelan
6. Perubahan yang ketara pada tahi lalat atau kulit
7. Suara menjadi serak atau batuk-batuk

Pengesanan awal kanser boleh menyelamatkan nyawa anda. Dengan rawatan kanser yang wujud pada masa kini, kemungkinan untuk sembuh adalah cerah sekali.


Mungkin anda rasa tanda amaran ini sangat biasa. Tapi ketahuilah, sesuatu yang biasa itu adalah permulaan bagi sesuatu penyakit kronik. Jika berlanjutan lebih daripada 2 minggu, anda perlu mengambil perhatian. Berjumpalah dengan doktor anda segera.


Walaupun ia bukan kanser, anda sepatutnya mendapatkan rawatan jika ia berterusan.


Anda boleh mengambil langkah pertama dalam pengesanan kanser dengan mempelajari 7 tanda amaran tersebut.


Selain itu, tahap kesihatan diri juga perlu ditingkatkan. Pemakanan yang bernutrisi merupakan antara cara melawan penyakit dalam tubuh. 


Namun begitu, kebanyakan nutrisi daripada bahan mentah seperti sayuran dah buah-buahan atau sumber protein hilang/musnah sebelum dimakan dan semasa proses memasak.


Oleh itu, pengambilan suplemen yang semulajadi juga sangat membantu dalam meningkatkan sistem imun tubuh. Suplemen ini sesuai untuk seisi keluarga.


Antara suplemen yang baik untuk menguatkan sistem imun tubuh adalah:


1. NUTRIFERON untuk menguatkan sistem imun tubuh

2. VITAMIN C sebagai pertahanan awal menentang penyakit
3. OMEGA GUARD yang bagus untuk melawan batuk selesma berkahak
4. VIVIX adalah suplemen terbaik yang tinggi antioksida, yang mampu melawan penyakit seperti kanser dengan memperbaiki sel-sel rosak dalam tubuh

Pencegahan awal merupakan tindakan terbaik. Suplemen yang tersenarai ini bukanlah ubat, sebaliknya adalah makanan tambahan yang tinggi nutrisi. Kajian selama lebih 20tahun telah dilaksanakan bagi membuktikan keberkesanannya suplemen Shaklee dalam menguatkan tubuh kita melawan penyakit.

Anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee atau ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan produk ShakleeBolehlah hubungi sayaBagi setiap pembelianproduk Shakleeanda layak mendapat konsultasi secara percuma:-Pengedar Sah Shaklee;

Puan Amani Waldin
SMS/whatapps/Call: 013-5414548
Shaklee ID: 122839
Emel: amani048@gmail.com
Facebook:https://www.facebook.com/nurul.amani.52COD di sekitar Ranau dan pengeposan ke seluruh Malaysia melalui CityLink / Gedex.

No comments:

Post a Comment