Saturday, April 22, 2017

BULU BADAN BERLEBIHAN BAWA AMARAN; ANDA MUNGKIN MANDUL!! Ladies, please take note.Bulu badan berlebihan pada tubuh terutamanya wanita, mungkin membawa pentanda yang anda menghidap PCOS. Ini terjadi disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon progesterone dan testosterone.

Annalise Hackleman yang menghidap PCOS sejak berumur 13 tahun
Polycystic Ovary Syndrome (PCOS) adalah suatu keadaan di mana kilang telur atau ovari menjadi bengkak sebab benih-benih telur telah terperangkap di dalam ovari dan tidak dapat melakukan proses penetasan pada waktu subur. Dan apabila keadaan seperti ini berlaku, lama-kelamaan ovari akan membengkak dan menimbulkan pelbagai jenis masalah pada wanita tersebut.

Jika tidak dirawat, PCOS boleh menyebabkan beberapa gangguan lain dalam jangka masa panjang, kes yang paling teruk ialah kemandulan.


SIMPTOM PCOS

Jika anda mengalami PCOS anda mungkin mengalami yang berikut:

✔ haid yang tidak tetap atau tidak datang haid;
✔ darah yang keluar semasa haid sangat sedikit atau sangat banyak;
✔ ketidakselesaan perut pada tahap ringan hingga pertengahan;
✔ bulu lebat tumbuh pada muka, dada dan bahagian bawah abdomen;
✔ jerawat.

Anda juga mungkin:

✔ tidak subur
✔ mempunyai berat badan berlebihan.Kaedah rawatan yang biasa dicadangkan oleh doktor adalah mengawal pemakanan dengan seimbang, turunkan berat badan serta tambahkan senaman. Mengurangkan berat badan walaupun sedikit akan bantu seimbangkan hormon.

Bagi sesetengah kes, ia mungkin memerlukan bantuan perubatan atau pembedahan.

Dapatkan nasihat doktor jika anda mengalami simptom seperti di atas.

Salah satu alternatif dalam mengurangkan risiko PCOS adalah dengan mengamalkan Vivix dan GLA.

Vivix mengandungi resveratrol yang tinggi antioksida. Ia mampu menguatkan tubuh hingga ke tahap sel DNA. Sel/organ yang rosak akan diperbaiki. Selain itu, ia membantu juga dalam penurunan berat badan dengan menghalang lemak dan kolestrol jahat daripada terkumpul dalam badan.

GLA Complex mengimbangi dan mengawalatur semula hormon wanita supaya kitaran haid kembali normal. GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon wanita dan membaiki simptom seperti senggugut, mood swing, retensi air dan sakit payudara.Hubungi saya untuk mendapatkan lebih maklumat mengenai produk ini. Anda boleh dapatkan harga istimewa bagi pembelian tertentu. Bagi setiap pembelian, anda layak untuk mendapatkan konsultasi percuma.


Pengedar Vivix Shaklee,

Puan Amani Waldin
SMS/whatapps/Call: 013-5414548
Shaklee ID: 122839
Emel: amani048@gmail.com
Facebook:https://www.facebook.com/nurul.amani.52

No comments:

Post a Comment